Aiheenasyopa
Home For Patients For Physicians Countries Contact Sitemap TARGET EFFICACY FOCUS ON LIFE YOUR TREATMENT, YOUR LIFE - REBALANCED
Yleiset käyttöehdot Tietosuojalausunto Julkaisuoikeus
Aiheena syöpä

Syöpä on solun hallitsematonta kasvua. Kaikki syövät saavat alkunsa epänormaalien solujen hallitsemattomasta kasvusta. Normaalin solun kasvu, jakautuminen ja kuolema ovat tarkasti säädeltyjä tapahtumia.

Lapsen kasvaessa elimistön solut jakautuvat nopeasti, ja tämä prosessi hidastuu, kun lapsi tulee aikuiseksi. Tällöin solut jakautuvat ainoastaan silloin, kun elimistö tarvitsee uusia soluja vaurion korjaamiseen tai kuolevien solujen korvaamiseen.

Terveistä soluista poiketen syöpäsolut kasvavat ja jakautuvat edelleen tuottaen yhä enemmän epänormaaleja soluja kullakin jakautumiskerralla. Vauriot ihmisen DNA:ssa eli mutaatiot voivat aiheuttaa syöpää. Useimmiten elimistö pyrkii korjaamaan nämä vauriot, mutta syövässä solujen DNA:n vaurioiden korjausmekansimit eivät toimi.

Vaurioitunut DNA voi periytyä, ilmaantua itsestään tai syntyä epäterveelliselle ympäristölle altistumisesta. Tupakointi ja asbestin hengittäminen ovat kaksi esimerkkiä epäterveellisestä ympäristöaltistuksesta.

Syöpä muodostaa yleensä kasvaimen eli epänormaalin kudosmassan, joka syntyy solujen jakautuessa useammin kuin niiden pitäisi. Kaikki kasvaimet eivät ole syöpäkasvaimia, vaan osa niistä on hyvänlaatuisia kasvaimia, jotka eivät leviä elimistön muihin osiin. Pahanlaatuiset kasvaimet levittävät solujaan elimistön uusiin osiin etäpesäkkeiden avulla, minkä tuloksena muodostuu uusia kasvaimia.

Riippumatta siitä, mihin syöpä saattaa levitä, se nimetään aina alkulähteensä mukaan. Rintasyöpä saa alkunsa rinnasta ja munuaissyöpä munuaisesta.

Syöpä koskettaa miljoonia ihmisiä. Syövän ehkäisy ja varhainen toteaminen ovat parhaita tapoja voittaa syöpä.

A A A A A A

Muuta tekstin kokoa